How can you travel cheaply in Europe?

Hoe kun je goedkoop op reis in Europa?

Ben jij een echte reisfanaat? Dan weet je als geen ander dat reizen harstikke duur is. Niet alleen reizen naar verre oorden is prijzig, maar ook binnen Europa ben je vaak heel wat kwijt aan een reis. Dit weerhoudt veel mensen ervan om regelmatig op reis te gaan. Ze hebben er het geld gewoonweg niet voor. Wist je echter dat er genoeg mogelijkheden zijn om goedkoop op reis te gaan in Europa? Waarschijnlijk niet. Wil je hier alles over weten? Lees dan vooral de onderstaande tekst. Hier geven wij je namelijk een aantal handige tips om voor weinig geld op reis te gaan binnen Europa.

Vervoermiddel

Wil je geld besparen op jouw reis in Europa? Dan is het belangrijk om te kijken welk vervoermiddel het goedkoopst is. Veel mensen kijken alleen naar het vliegtuig, maar je kunt mogelijk ook met de trein of met de auto reizen. Dit is vaak aanzienlijk goedkoper. Is het je toch echt wat te ver met de trein of de auto? Zoek dan naar goedkope vliegtickets. Boek nooit direct een ticket zonder meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij de ene aanbieder is een vliegticket vaak behoorlijk duurder dan bij de ander. Boek pas wanneer je dit tot op de bodem hebt uitgezocht.

Overnachten

Wanneer je op reis gaat, moet je natuurlijk ook overnachten. Veel mensen kiezen ervoor in een hotel of appartement te verblijven. Hier betaal je echter een aanzienlijk bedrag voor per nacht. Ook hier kun je vrij eenvoudig op besparen. Je reis wordt bijvoorbeeld een stuk goedkoper wanneer jij gewoon bij mensen thuis overnacht. In sommige gevallen kan dit zelfs gratis. Vaak moet je dan wel een tegenprestatie leveren in de vorm van werk. Dit kan behoorlijk zwaar zijn, maar maakt jouw reis in Europa wel aanzienlijk goedkoper.

Verblijf voor vertrek in Amsterdam

Ga jij met het vliegtuig op reis binnen Europa? Dan kan het maar zo zijn dat je ongunstige vliegtijden hebt. In dat geval kun je de dag ervoor al naar Amsterdam gaan. Er zijn immers voldoende hotels in Amsterdam. Van daaruit kun je vervolgens lekker relaxed naar het vliegveld reizen. Nadeel is alleen dat een hotel vrij duur is, zeker in het centrum. En jij wilt natuurlijk goedkoop overnachten in Amsterdam. Kijk in dat geval eens wat verder buiten het centrum. Hier vind je vaak hotels die aanzienlijk goedkoper zijn. Dit helpt jou dus ook om goedkoop op reis te gaan in Europa.