Tips for a budget holiday

Tips voor een budgetvakantie

Wil jij tijdens je vakantie weleens iets anders dan een dagje weg naar Amsterdam? Dan moet je hiervoor vaak flink in de buidel tasten. Zeker wanneer je buiten Nederland op vakantie wilt. Dit kost je namelijk behoorlijk wat geld. Mensen die weinig te besteden hebben, houden het daarom bijvoorbeeld bij een city trip naar Amsterdam. Dat is echter helemaal niet nodig. Ook met weinig geld kun je namelijk prima op vakantie buiten Nederland. In onderstaande tekst krijg je van ons een aantal tips voor een budgetvakantie.

Boek nooit te snel

Veel mensen die een vakantie boeken, zijn geneigd dit te snel te doen. Zij zien een vakantie voor een leuke prijs en besluiten direct te boeken. Wanneer je weinig geld hebt, kun je hierdoor niet meer veel besteden op de plaats van bestemming. Zonde, want vaak kun je behoorlijk besparen op je vakantie. Hoe? Door niet te snel te boeken. Wacht bijvoorbeeld eens tot het laatste moment. Er worden dan namelijk last minutes aangeboden. Richt je daarnaast vooral niet tot slechts één aanbieder, maar vergelijk meerdere aanbieders. Op deze manier bespaar je toch al snel de nodige euro’s. Zo kun jij op je vakantiebestemming dus meer besteden.

straw-hut-975907_1920

Kies voor een ‘basic’ vakantie

Mensen nemen het er tijdens hun vakantie vaak goed van. Zo gaan ze regelmatig uit eten en zijn ze vrijwel dagelijks op een terrasje te vinden. Erg gezellig en lekker natuurlijk, maar ook harstikke duur. Heb jij een beperkt budget? Smijt het geld dan ook niet over de balk tijdens je vakantie. Kies in dat geval eens voor een ‘basic’ vakantie. Verblijf je bijvoorbeeld in een appartement met kookgelegenheid? Dan kun je natuurlijk ook prima je eigen maaltijden bereiden. Bovendien is dit  een stuk romantischer dan eten in een druk restaurant. Je kunt immers samen met je lief op het balkon genieten van een maaltijd en de ondergaande zon. Wat wil je nog meer?

Let op je uitgaven

Je vakantie wordt niet alleen goedkoop door minder uit eten te gaan en niet dagelijks op het terras te gaan zitten. Nee, daar is wel wat meer voor nodig. Doe bijvoorbeeld geen onnodige uitgaven. Veel mensen kopen op vakantie dingen waar zij eigenlijk helemaal niets aan hebben. Doe dit dan ook niet. Daarnaast kun je natuurlijk een fiets of auto huren. Dit kost weliswaar geld, maar is een stuk goedkoper dan telkens met de bus of de taxi te gaan. Je betaalt wat, maar indirect bespaar je hier dus juist geld door.